Praznik mesta Maribor! Program današnje prireditve!

Maribor praznuje. Martinovanje je namreč praznik, ki v štajersko prestolnico pritegne več tisoč glavo množico.

Tradicionalno Martinovanje v Mariboru

Kljub temu, da je občina krepko zasolila cene gostincem na trgu Leona Štuklja, pa je prireditev in največji vinski praznik v Sloveniji tik pred vrati. Martinovanje v Mariboru je zagotovo največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja spremljata bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.

Martinovanje bo jutri v mestnem središču obogateno s prihodom vinskih kraljic, bračev, folkloristov, kmečkih žena, splavarjev ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin, ki obhodijo mestno jedro, s seboj pa prinesejo jesenske pridelke in dobrote, da se tako na simbolni način zahvalijo jeseni.

Pester program Martinovanja

11.11Otvoritev
11.20Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci z gosti (Rudi Miložič, Jože Maguša ter Tina in Jana Neuvirt)
12.20Harmonikarski orkester Cirila Spruka
12.30Sprevod po mestnem jedru z Malečniškimi brači
13.00Nastop folklorne skupine AFS Študent
13.30Predstavitev vinogradnikov in vinarjev
14.00Svečani krst mošta z Vinsko kraljico Slovenije Meto Frangež
15.00Nastop ansambla Poskočni muzikanti
18.00Nastop skupine Dejan Vunjak & Brendijeve barabe
20.00Glasba Radia Maribor

V ponedeljek, 11. novembra, ko bo na Trgu Leona Štuklja potekalo 36. Martinovanje v Mariboru, bo prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa brezplačen. Ta ugodnost, namenjena udeležencem prireditve, bo v ponedeljek veljala na vseh mestnih avtobusnih linijah od 12. ure do konca voženj avtobusov. Izkoristili jo bodo lahko na podlagi posebnega kupončka, ki ga bodo dobili na prizorišču martinovanja – na razpolago bodo na vseh stojnicah. Ta kuponček za eno vožnjo bodo ob vstopu na mestni avtobus izročili vozniku, slednji pa jim bo natisnil vozovnico s ceno 0,00 evrov. Kuponček bo mogoče uveljaviti samo 11. 11. v navedenih urah.

VESELO PRAZNOVANJE VAM ŽELIMO!

M.G.