Ali Mariborčani res pijemo vodo iz vodovoda, ki se razteza nad masovno grobnico

slika Nova24

Grozljiva pričanja, kje se nahaja mariborski vodovod

Po koncu 2. svetovne vojne so partizani 5.173 ljudi, vrgli v rove, ki so jih zaporniki sami izkopali v Tezenskem gozdu. V skoraj 400 metrov dolgem rovu, ki se razprostira v gozdu v neposredni bližini Maribora, je ostalo še 4.000 žrtev. V času gradnje avtoceste Maribor-Ljubljana so izkopali 1.173 žrtev, ob tem pa so sanirali okrog 70 metrov rova. Ostanek masovne grobnice še vedno čaka na izkopavanje, razlog za to se skriva v tem, ker se nad tem rovom nahaja zajetje mariborskega vodovoda. Z drugimi besedami povedano: Mariborčani pijejo vodo iz vodovoda, ki se razteza nad masovno grobnico.

Geofizik Pero Slišković je za portal Komunističkizločini.net povedal, da je pred štiridesetimi leti sodeloval s strokovnjaki iz geofizike pri raziskovanju vodonosnika mariborskega vodovoda. “Raziskovanje sem izvedel z  geoelektrično metodo in ob meritvah Tezenskega gozda prišel do neobičajnih rezultatov. Prišel sem do zaključka, da se pod površino nekaj nahajajo žrtve povojnih pobojev, ki jih zaradi vodovodnih napeljav ne bodo nikoil izkopali.

M.G.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.