Ali ministrica Vrečko ve kaj govori? Za KC Pekarna pravi da je to dodana vrednost za Maribor?

Pekarna Maribor

Tako kot je veljal Rog za leglo, pijancev, narkomanov in brezdomcev velja v Mariboru Pekarna. Prostor kjer se zadržujejo skrajno levičarske skupine.

Za nekakšen kulturni center Pekarna je že od nekdaj veljalo za leglo narkomanije. Tudi policisti so tam imeli številne racije, kjer so zasegli razne  droge in predmete, ki bi utegnili biti dokaz v raznih kazenskih postopkih.  Prav zato čudi izjava Asta Vrečko, da KC Pekarna predstavlja dodano vrednost lokalni skupnosti.

Ministrica, dobro ve, da je mariborska Pekarna leglo levih političnih skupin. V njej so načrtovali boj priti Francu Kanglerju leta 2013, ter razne prostaške akcije, kot recimo zavržno-sovražni grafit, kjer je bil tarča takratni premier Janez Janša. Sovražni napis so kasneje na pobudo občine gasilci izbrisali.  Seveda je t.i. kulturni center, kjer se seveda vedejo nekulturno, označila kot dodana vrednost kraju.

Dejala je tudi, da verjame v možnost rešitve, zaradi možnosti selitve Pekarne na drugo lokacijo, ki naj bi jo načrtovala Mestna občina Maribor, čemur pa uporabniki nasprotujejo. “Tudi v tujini se vedno potrudijo, da se najde dialog mesta s kulturnimi avtonomnimi skupnostmi. Naša velika želja je, da bi se obe strani usedli za isto mizo kot enakovredna sogovornika in odkrito spregovorili o izzivih in možnostih. Prepričana sem, da je dialog ključen za kakršen koli napredek!” Je dejala ministrica Vrečko.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
92%
2.1km/h
100%
14°C
15°
13°
13°
Fri
13°
Sat
11°
Sun
10°
Mon
11°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA