Ali policisti res zaslišujejo kmete in jih sprašujejo, kdo se bo udeležil torkovega shoda?

kmečki punt. zajem slike N1, slika je simbolna

Na družbenih  omrežjih smo zasledili, ne samo nenavaden, ampak lahko zapišemo, kar grozljiv zapis enega od kmetov, ki trdi, da so ga policisti zasliševali, glede torkovega shoda kmetov.

Tako je zapisal eden od kmetov iz Zavrha pod Šmarno goro:  “Danes po molži, se na dvorišče naše kmetije pripelje policijsko vozilo, ravno sem napajal teličke. Gospoda policaja lepo pozdravim in ga povprašam kaj bo dobrega. Pravi, da nič, ker so ga poslali, da me vpraša ali grem kot kmet v torek 25.04.2023 na kmečki protest v Ljubljano? Prva moja misel je bila ali se je to res zgodilo zdle? Da res se je, ni bila šala. Skrbi nekoga kaj bom počel?Odgovoril sem DA grem, ker tole je malo preveč. Zanimalo ga je kdo to vse gre, mislim kot v udbaških časih, absurd od absurda. Prosil sem policaja če lahko slikam vozilo, moja starša sta pristopila, policaj je prosil, da ni na sliki. Razumem ga, tudi njim ni lahko vse od korone dalje. Sem mu predlagal, da skupaj protestiramo. Lep dan vsem dobrim ljudem,” je zapisal kmet iz Zavrha.

Je možno, da se kaj takega dogaja v 21-em stoletju, po 33-ih letih samostojne države, da bodo ljudi še vedno zasliševali, kdaj in kdo se bo udeležil kakšnega protestnega shoda? Če informacija kmeta drži (ne vemo zakaj bi se zlagala) potem je na tem mestu zagotovo padla pravna država. In bi na tem mestu moral takoj odstopiti notranji minister.

Policiji smo glede tega že poslali novinarsko vprašanje. Na odgovore še čakamo!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.