CSD Maribor, slika: google maps

60-letni Emil Špindler še vedno vztraja v bližini Centra za socialno delo (CSD) na Teznem.

Brezdomec še vedno “šotori” pred CSD

Pred tem se je tri mesece potikal po gozdovih in čakal na neprofitno stanovanje, ki naj bi mu ga obljubili na Stanovanjskem skladu v Mariboru. Brez doma je že eno leto, zaprosil je za samsko sobo in prejel pozitivno mnenje, a tudi na slednjo že dolgo čaka. So se pa oglasili tudi stanovalci Zagrebške ceste 74 v Mariboru, ki pravijo, da se soočajo s težavami zaradi obnašanja brezdomca, ki kampira na zasebnem zemljišču. »V začetku letošnjega junija se je na naše zemljišče (pod nadstrešnico enega od stanovalcev) zraven CSD Maribor brez našega dovoljenja ali soglasja naselil brezdomec Emil Špindler. Kmalu bosta minila dva meseca od naselitve, brezdomec pa je še vedno tu,« so zapisali na portalu Maribor24.

In kaj lahko naredijo?  Edina pot do rešitve naj bi bila tožba za motenje posesti in potem še predlog za izvršitev, kar pa, dodajajo, pomeni zanje finančen strošek, ki ga ne bodo nikoli dobili povrnjenega, poleg tega pa dolgotrajen postopek.

Pred dnevi nej bi se Emilu na zemljišču stanovalcev, delno na zemljišču CSD, pridružili še dve osebi, ki naj bi tudi postavili šotor.

Mi pa se sprešujemo kje so sedaj tiste famozne humanitarne službe, kje je tu Slovenska filantropija? Prepričani smo, da če bi šlo za tujega državljana, bi bilo verjetno njegovo bivanje takoj rešeno?

vir: Maribor24

M.G.