slika: nova24TV

Po tem, ko smo pred dnevi poročali, da je v Azilnem domu Vič v Ljubljani nasilni migrant z nožem dvakrat napadel varnostnike, po čemer ga je odvedla policija, se je, kot kaže, zgodilo nepredstavljivo.

Migrant naj bi se vrnil nazaj v azilni dom?

Po neuradnih, informacijah Nove24TV je bil namreč omenjeni migrant že izpuščen in zapora ter vrnjen v ljubljanski azilni dom, kjer ima pravico do prostih izhodov, prav tako kot številni drugi tamkajšnji prosilci za azil. Omenjeno še enkrat dokazuje privilegiran položaj ilegalnih migrantov, katerih prestopki niso ustrezno sankcionirani.

Do najhujšega nej bi prišlo 25. julija 2019, ko je Ibrahim napadel varnostnike z 20-centimetrskim nožem, ki ga je imel zavitega v brisači. Ta nož naj bi mu nato varnostniki odvzeli, a napasti naj bi poskusil s še enim. Šele zatem naj bi varnostniki posredovali s solzivcem, na kraj dogodka pa je prišla tudi policija, ki je Ibrahima odvedla. V Galekomu so zoper omenjenega prosilca za azil zaradi prestopka takoj ukrepali. “Zoper njega je bila podana kazenska ovadba za poskus umora varnostnika,” so takrat sporočili. A sedaj naj bil bil ravno omenjeni migrant spet v domu na Viču?

So Slovenci po tem takem v lastni državi  drugorazredni?

vir: nova24.tv

M.G.