Ali Robertu Golobu preti mednarodna finančna preiskava?

golob
slika: Nova24TV

Kaj se dogaja s spornimi finančnimi tokovi Gen-i v tujini. Kaj se dogaja v Bosni, kaj na Kosovu? Robert Golob vse zanika, Žan Mahnič pravi drugače.

Temo o domnevno spornih finančnih tokovih Roberta Goloba in podjetja Gen-i, ki ga je vodil, je v parlamentu načel Žan Mahnič, ki je dejal ne želi dati glasu Golobu, saj noče, da bo premier nekdo, za katerega se bi kasneje tudi izkazalo, da je vpleten v mafijske posle in celo v kakršnokoli sumljivo trgovino in pa pranje denarja.

Tri dni pred volitvami je Planet TV poročal, da se je Robert Golob znašel v mednarodni finančni preiskavi zaradi nakazil podjetju v Črni gori. Dokumenti črnogorskega urada za preprečevanje pranja denarja naj bi dokazovali, da naj bi v letih 2019 in 2020 iz srbske podružnice GEN-I nakazovali denar zasebnemu podjetju MB Consulting v Črni gori, s katerim ima GEN-I sklenjeno svetovalno pogodbo. Denar naj bi v gotovini končal pri Golobu. Lastnik MB Consulting pa naj bi bil kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berišaj. Zaradi njegove omembe je poročanje Planet TV odjeknilo tudi v tujini, predvsem na Kosovu. Zgodbe o črnogorski preiskavi Siolu sicer še ni uspelo potrditi.

Dtrugače je na Kosovu. Tam so pred tednom dni  ustanovili dve preiskovalni komisiji (povezava). Komisiji bosta preiskovali energetski sektor v državi. Ker sta bili komisiji šele ustanovljeni, so do zdaj javno znani le njuni cilji. Kosovski mediji so zgodbo Planet TV sicer prenesli, vendar novih informacij še niso odkrili. Ali je Golob torej tarča preiskovalnih komisij na Kosovu? O tem trenutno ni nobenih informacij. GEN-I, ki ga je včasih vodil Golob?  Več bo torej znanega, ko bosta obe parlamentarni komisiji začeli delati, to naj bi bilo šele čez mesec ali dva.

Tudi na našem portalu bomo budno spremljali kaj se bo zgodilo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.