Ali se je pri tem dejanju zašvical ful?

Včeraj so privedli na Okrožno sodišče na Ptuju 27-letnega moškega, kateri bi naj bil osumljenec za serijo požigov v zadnjem mesecu. Obsojen je bil treh različnih požigov, v katerih so bile različne gmotne škode. Tako je sedemindvajsetletnik iz okolice Ptuja je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja požiga po 1. odstavku 222. člena Kazenskega zakonika.

Prvič je 14. marca 2018, zvečer okrog pol desete ure, prišel do nenaseljene stanovanjske hiše, v Borovcih. Tam je razbil steklo na oknih in nato zanetil ogenj na kupu oblačil, ki so bila na verandi. Pri tem je zgorel kup oblačil, lesena klop in del stene. Vse skupaj je znašalo približno 500€ škode.

Drugič je 17.4.2018 zanetil ogenj v ekološkem otočku oziroma zabojnikih za mešane komunalne odpadke pri stanovanjskih hišah v Borovcih. Tako so zgorele, okrog zabojnika, ciprese v vrednosti 90€.

Najhujši znan požig pa se je zgodil v ponedeljek 23. aprila 2018, ko je neznanec požgal lesen hlev za konje. Zraven objekta pa je umrl celo konj, štiri kokoši in manjša koza. Tako je zaradi fetiša umrlo 6 živali, hkrati je bila povzročena škoda med 15 in 25 tisoč evri.

Kakšen pripor bi odredili takemu človeku? Ali je smotrno obravnavati pogin oziroma umor živali, kot zgolj povzročanje trpljenja živali? Navsezadnje ni vedel ali bi se tak požar lahko razširil in tudi povzročil smrtne žrtve.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.