V Mariboru več obolelih za ošpicami

V UKC Maribor so zabeležili tri nove primere ošpic, skupno naj bi tako obravnavali šest primerov. Med obolelimi sta tudi zdravnica in medicinska sestra s Pediatričnega oddelka.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor od sobote, 9. junija, obravnavajo tri nove primere ošpic. Vsi novi primeri so povezani s primerom 38-letnika, ki je bolezen prinesel iz Srbije. Prejšnji teden so potrdili še dva primera, 40-letnika in enoletnega dečka, ki sta se okužila od prvega obolelega.

Pri tem so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje povedali, da je bila zdravnica cepljena z dvema odmerkoma že v otroštvu. To, da je zdaj kljub temu zbolela, pa jih je presenetilo, saj gre za redek primer. Medicinska sestra je bila v otroštvu cepljena z enim odmerkom, drugi odmerek pa je dobila ob stiku z obolelimi. Očitno pa je bilo to cepljenje že prepozno. Tretja bolnica je družinska članica prej obolelih. Prihaja iz Makedonije, zato podatkov o cepljenju nimajo.

Na inštitutu so stopili v stik še s 300 osebami. Navajajo, da med njimi ni necepljenih oseb, več pa je takšnih, ki so v otroštvu prejeli le en odmerek cepiva.

UKC Maribor se bo na nove primere ošpic odzval danes na novinarski konferenci, o čemer bomo poročali.

UKC Maribor pa je že 29. maja objavili obvestilo, v katerem so poudarili, naj oboleli, ki sumi, da bi lahko imel ošpice (vročina, izpuščaj in znaki prizadetosti dihal), pokliče osebnega zdravnika in sledi njegovim navodilom.

C. R.


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
4.5km/h
40%
14°C
14°
11°
12°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
8°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.