Ali ste tudi vi kupili ponarejen med?

Med
Slika simbolna (pexels)

Med je čudovit dodatek k prehrani, saj ima številne zdravstvene koristi in se uporablja v različne namene. Vendar pa je na trgu veliko ponarejenih medov, ki so polni kemikalij in ne prinašajo koristi za vaše zdravje. Zato je pomembno, da se naučite, kako prepoznati pravi ekološki med.

Čeprav je ekološki med na splošno dražji, je zagotovo vreden svojega denarja. Medtem ko lahko kupite med po ugodnejši ceni, pa so takšni medovi ponavadi polni kemikalij in niso pridelani na okolju prijazen način.

Na spletni strani eatthis navajajo, da je kar 76 odstotkov medu na trgu polnih kemikalij, kar je zelo zaskrbljujoče. Zato je pomembno, da se naučite prepoznati ekološki med.

Prvi znak, ki vam lahko pomaga prepoznati ekološki med, je njegova kristalizacija. Organski med se bo sčasoma kristaliziral, medtem ko ponarejeni med tega ne bo storil. Poleg tega je pomembno prebrati etiketo na medu in se izogibati tistim, ki vsebujejo komercialni glukozni ali koruzni sirup.

Preprost trik, ki vam lahko pomaga prepoznati ponarejeni med, je, da v kozarec vode dodate nekaj kapljic joda in malo medu. Če se med spremeni v modro barvo, potem vsebuje koruzni škrob.

Drug trik je, da v mešanico vode in medu dodate nekaj kapljic kisa. Če vidite peno, to pomeni, da med vsebuje sadro.

Če želite biti popolnoma prepričani, da imate ekološki med, lahko izvedete še en preprost trik. Na majhno količino medu nanesite fosfor ali vžigalico in ga zažgite. Če se med vname, potem je to čisti med.

Še en preprost trik je, da v kozarec vode dodate žlico medu. Če se med ne raztopi, potem je naraven in kakovosten. Ponarejeni med ali med nizke kakovosti se bo raztopil v vodi.

Zdaj, ko poznate nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo prepoznati ekološki med, jih delite s svojimi prijatelji in sorodniki. Skupaj lahko prispevamo k temu, da se bomo bolj zavedali, kaj jemo, in da bomo izbrali kakovostne s

Regenerate response

VREME

Maribor
jasno
53%
3.6km/h
0%
26°C
27°
25°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.