Ali z Arsenovičem prihajajo v Maribor plenilci Cerarjeve SMC?

Samo od državnega Telekoma naj bi Arsenović za dobrih 50 kvadratnih metrov poslovnih prostorov na mesec kasiral 5200 evrov najemnine.

Kot poroča portal v Fokusu so vse bolj glasna in utemeljena opozorila, da za Sašom Arsenovičem in njegovim lomastenjem proti županski funkciji v Mariboru stoji plenilska elita Cerarjeve SMC. Na to je Mariborčane na svojem Facebook profilu opozoril tudi Miloš Stevanović, tesni sodelavec odhajajočega župana dr. Andreja Fištravca, ki dodaja naslednje:”Ne glede na priljubljenost/verodostojnost portala Požareport, tega se spomnim, kot bi bilo včeraj in točno tako je bilo. ZATO nisem za SMC v Mariboru, v koaliciji ali še huje, na samem vrhu mesta. Ker s tem podpišemo gotovo plenjenje mesta. Prepričan sem, da je njim popolnoma vseeno kaj in kako bo z mestom, važen je “take over” in z njim pridobljena moč in možnosti za sistemske “rešitve”. al, skozi celoten mandat se je zvrstilo nemalo manipulacij, mahinacij, popolnega obračanja plošče na dan seje MS, kljub nekim dogovorom pred tem, v glavnem, ta stranka se mi je tako z delom v našem MS kot z delom na državnem nivoju resnično usedla v želodec in res škoda, da kandidira in stoji za, za moje pojme odličnim kandidatom za župana. A župan sam, brez močne koalicije, kot da ga ni. In tukaj pridejo ti strankarski apetiti na plano. Vso srečo izbranemu kandidatu, samo to bom rekel.” pravi Miloš Stevanović.

vir>: Požareport

Kakšni naj bi bili kadrovski apetiti SMCja? Dokument, ki ga je objavil Požareport, črno na belem dokazuje, kako naj bi stranka predsednika vlade Mira Cerarja želela razkosati Maribor, kot politični plen po lokalnih volitvah, ter da naj bi imeli predvsem velike apetite po funkcijah in direktorskih stolčkih. Iz dokumenta se lepo vidi, da naj bi veljaki mariborske SMC ciljali na Mariborsko razvojno agencijoNigradEnergetiko Maribor in Mariborske lekarne, že pred časom pa smo poročali, da so imeli tudi željo po zamenjavi direktorja Narodnega doma in festivala Lent Vladimirja Rukavine. Tudi sedanji župan Fištravec naj bi očital, SMCju, da so s koalicijsko pogodbo želeli predvsem kadrovsko prevzeti določena podjetja in zavode v lasti mestne občine.

 

Informacij o tem, kako je že sedaj gostinec in podjetnik Saša Arsenović prisesan na proračunske jasli države in državnih podjetij po svoje izpričuje tudi preverjena informacija, da naj bi državnemu Telekomu za dobrih 50 kvadratnih metrov prostora na Gosposki ulici 8, v katerem je poslovni center Telekoma izstavljal mesečne fakture za najemnino v višini 5200 evrov. Sicer so s Telekoma sporočili, da gre za več kvadratnih metrov in da je znesek nižji, vendar če bi bili pošteni in korektni do javnosti, bi tudi zapisali, kolikšen znesek mesečno plačujejo Sašu Arsenoviću.

Sveža je zgodba izpred nekaj dni, ko je bila v Mariboru osrednja proslava ob dnevu Rudolfa Maistra. Za praporščake in ostale naj bi bila prehrana poskrbljena v Arsenovićevi gostilni Maribor, z državno naročilnico seveda. Ampak večina teh je odšla na proslavo lačnih, ker jih v Gostilni Maribor preprosto niso postregli.

Po svoje je zanimiva tudi zgodba nekega dekleta, srednješolke, ki je delala v Arsenovićevem gostinskem lokalu. Tudi tistih 100 evrov, ki ji je dolgoval, ji ni plačal navkljub temu, da je za hčerko in zaslužek posredovala tudi njena mama.

vira: Požareport, portal v Fokosu

MZ

VREME

Maribor
delno oblačno
93%
0.5km/h
37%
12°C
13°
11°
12°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.