Arsenovič se še ni dobro usedel na stolček župana, pa bi rad imel še dva mandata?

Aleksander Saša Arsenovič
Saša Arsenovič, slika: FB profil

Na eni izmed TV oddaj na nacionalni televiziji se je razgovoril novi mariborski župan Saša Arsenovič. Vsa njegova sporna dejanja iz preteklosti so očitno pozabljena, tudi zaposlitve “spornih” ljudi niso zanimale nikogar. Niti kadrovanje SMCja v Mariboru. Beseda polna hvale je potekala le o novih projektih in željah. A do realizacije je še dolga pot.


Mariboru se obetajo novi infrastrukturni projekti.

Kljub revščini, nazadovenju, bi Arsenovič v Mariboru na veliko gradil. Kot je povedal v intervjuju na eni izmed oddaj nacionalni televiziji je na razpolago 100 milijonov evrov, vendar je kar 82 odstotkov tega že rezerviranih sredstev, medtem ko se 5,5 milijonov evrov odplačuje kredita. Tako se zaveda, da bo potrebno za razvojni potencial mesta, zaprositi za pomoč države ter veliko bolj počrpati evropska sredstva, kot je to počel njegov predhodnik.

Naredil bi 4 nove mostove

Napovedal pa je tudi štiri mostove. Dva mosta, ki bosta povezovala levi in desni breg, obuditi pa želimo tudi pozabljeno brv,” je povedal Arsenovič. Gre za mostove, ki bi Mariborski otok povezali z desnim bregom Drave, pa pozabljena brv na Lent ter še dva, eden bi naj bil blizu že obstoječega železniškega mosta ter drugi nekje v okolici mestnega jedra. O mostovih je bilo pri Arsenoviču veliko povedanega, a bolj o mostovih med Ljubljano in Mariborom.

Arsenovič bi imel vsaj še dva mandata

Očitno se župan Saša Arsenovič odlično počuti na županovem stolčku, kamor ga je spravila leva elita z politiko SMCja. Kakšno je bilo vodenje “najbolj etične” vlade Mira Cerarja, predsednika SMC pa dobro vemo. In komaj se je na stolček vodilnega usedel Saša Arsenovič, že napoveduje, da ne bo dovolj en mandat. “Vsaj dva mandata sta potrebna, da ustvarimo najboljši Maribor,” je dejal Arsenovič. Očitno sta torej dva mandata potrebna, da si SMC pokori mesto Maribor za vedno?

vir: Maribor24

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.