Andrej Hoivik: “Golob naj nagrado 1,9 milijona € iz GEN-i, nameni gasilcem!”

Premier Robert Golob je za poslovno uspešnost pri državnem podjetju Gen-I za leto 2021 upravičen do nagrade v višini 1,9 milijona € bruto. Bo ta denar namenil le sebi, ali ljudem, ki ga potrebujejo?

Poslanec SDS Andrej Hoivik je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi z razdelitvijo nagrade prostovoljnim gasilskim društvom. Celotno pobudo objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

Spletni medij Siol.net je dne 9. junija 2022 poročal, da naj bi bil premier Robert Golob za poslovno uspešnost pri državnem podjetju Gen-I za leto 2021 upravičen do nagrade v višini 1,9 milijona € bruto. 

Dr. Golob je v predvolilnih soočenjih večkrat poudaril, da bo to nagrado razdelil humanitarnim oz. nevladnim organizacijam. Znesek v višini 63,00 € za do 8 ur dela oz. 94,50 € za nad 8 ur dela prostovoljca pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije, ki ga je določila Vlada Republike Slovenije na svoji 15. dopisni seji, za prostovoljne gasilce in gasilke ter druge prostovoljce se zdi ob aktualnih dobrih gospodarskih kazalnikih in prilivih v slovenski proračun prenizek. 

Zato na vlado naslavljam pobudo, da njen predsednik predvidenih 1,9 milijona € nagrade, ki jo bo prejel iz državnega podjetja, nameni slovenskim prostovoljnim gasilskim društvom, ki bodo ta prepotrebna finančna sredstva razdelila med svoje člane in članice.

Andrej Hoivik.

Bomo videli če bo Golob to tudi upošteval.

vir: SDS.si

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.