Koga h kandidaturi za župana Maribora nagovarja Golob?

maribor golobi
Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

Med tem , ko je za predsedniške volitve že večinoma jasno, kdo so kandidati, pa je za lokalne volitve vse zavito v tančico skrivnosti.

Zagotovo bo v Mariboru vroča jesen, kajti tudi drugo največje mesto v Sloveniji bo izbiralo župana. Med tem ko se bo aktualni župan potegoval za vnovični mandat, že dobiva konkurenco, tako z leve, kot desne. Kandidaturo so napovedali v stranki SDS, ki bo v boj poslala poslanca in predsednika mestnega odbora SDS Maribor Dejana Kaloha, in v NLS – Listi Franca Kanglerja, v imenu katere se bo v boj za županski stolček po prvih napovedih podal nekdanji načelnik Upravne enote Maribor Željko Vogrin. Prav tako je možni kandidat tudi davčni svetovalec in podjetnik Rok Snežič, a še ni potrdil kandidature. Zelo verjetno bodo svojega kandidata imeli tudi Socialni demokrati, a bodo o potencialnih imenih razpravljali šele po počitnicah, enako tudi Levica, Nova Slovenija in Lista kolesarjev in pešcev. Ob tem je pričakovati še kandidaturo nekaterih neodvisnih kandidatov in kandidatov manjših strank. Piše spletni Večer.


Kateri pa so Golobovi kandidati? Arsenovič je po aferi, ko je napadel mladoletno osebo, odpadel z Gibanja svoboda, vse lovke pa naj bi Golob usmeril v dva zanimiva imena. Vladimirja Rukavino, ki je bolj poznan, kot direktor festivala Lent in Marka Slaviča, direktorja doma starostnikov Danice Vogrinec. 

Koga pa bi za župana vi izbrali, če bi izbirali med temi štirimi kandidati?

Lokalne volitve bodo potekale 20. novembra!

 

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
17°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.