Sanje levičarske opozicije so se razblinile potem, ko še vedno niso našli 46 glasov za vložitev nezaupnice vladi.

Karlu Erjavcu ljudje rekli odločen NE

Decembra je na slovenskem političnem parketu vladala, vsaj navidez, kar napeta situacija. Koalicija KUL je bila namreč mnenja, da morajo še letos vložiti vladi konstruktivno nezaupnico, a jim je pomanjkanje glasov preprečevalo to namero. Po mahinacijah z Jožetom P. Damjanom in krmilom, ki ga je nasledil Karel Erjavec, se prava burleska imenovana KUL šele začenja.

Javnomnenjska anketa, ki jo je decembra za Nova24TV opravila agencija Parsifal, je med drugim spraševala, ali je po mnenju anketirancev sedaj primeren čas za taka dejanja, vprašanje se je glasilo:  Je po vašem mnenju čas epidemije covida-19 primeren za vložitev nezaupnice vladi? Več kot polovica anketirancev je menilo, in sicer 56, 2 odstotka, da je v času epidemije covida-19 neprimerno vložiti nezaupnico vladi. Da bi bila taka poteza primerna je menilo 40 odstotkov. 3,8 odstotka anketirancev je odgovorilo, da glede zadeve niso opredeljeni.


Naslednje vprašanje javnomnenjske raziskave se je glasilo: “Bi bil Karel Erjavec primeren za predsednika vlade?” Odgovori državljanov so pripravili pravo presenečenje. Za veliko večino, za kar 73,2 odstotka vprašanih, Karel Erjavec ni primeren za predsednika vlade. Na mestu predsednika vlade ga sicer vidi le petina anketirancev, in sicer 21,1 odstotka. 5,7 odstotka vprašanih je takih, ki so odgovorili z ne vem.

V raziskavo je bilo zajetih 757 anketirancev, od tega 50,1 odstotka žensk. Povprečna starost je znašala 51,9 let.

PM