Zajem slike: Nova24.tv

Željko Kekić je bil dolgoletni pripadnik SDV oz. UDBE – tajne jugoslovanske politične policije, a se je leta 2014 odločil, da ne more več molčati o njenih zločinih.

UDBI poročal tudi Milan Kučan

To je bila tajna zločinska organizacija, ki je desetletja ustrahovala Slovence. Bila je v bistvu politična policija jugoslovanskega in republiških političnih vodstev v nekdanji Jugoslaviji pod nadzorom komunističnega partijskega vrha, ki mu je poročala o svojem delovanju. Bila je tudi eno glavnih orožij za preprečevanje vsakršne opozicije nedemokratičnemu enostrankarskemu režimu.

Kaj je delala UDBA Slovencem in Slovenkam vsi dobro vemo?  In kdo je bil od še danes živečih ljudi odgovoren za njena nagnusna dejanja, katera je UDBA izvajala na ozemlju Republike Slovenije?  Eden, tistih, ki je UDBI poročal, pa je bil po pričanju Željka Kekića dolgoletnega pripadnika SDV oz. UDBE, tudi Milan Kučan.

Nagnusna dejanja UDBE ne bodo nikoli pozabljena. A njeni izvršitelji in “špecarji” za to ne bodo nikoli odgovarjali. Nekateri dobivajo bonitetne “penzije”, nekateri pa so celo nagrajeni z nazivom oče naroda! Videno le v Sloveniji. Na žalost!

PM