Anketa našega portala! Kdo naj postane župan mesta Maribor?

maribor golobi
Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Na letošnjih lokalnih volitvah bo še en pester nabor kandidatov za župana drugega največjega mesa v Sloveniji.  Kar 15 kandidatov – med njimi sta dve ženski – se bo potegovalo za vodenje Maribora.


V Mariboru kandidira tako 15 županskih kandidatov. Po drugi mandat na čelu mestne občine Maribor se podaja aktualni župan Saša Arsenović, ki ga je zaznamovala afera “davitelj”. Tu je tudi kandidat stranke Gibanje Svoboda Vojko Flis, ki je v bistvu afera na dveh nogah, saj je proti njem sproženih kar nekaj ovadb, ponovno se v boj za župana podaja tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je vložil kandidaturo tik pred zdajci. Se pa za županski stolček poteguje še nekaj drugih znanih političnih imen: aktualni poslanec SDS Dejan Kaloh, nekdanja poslanka, ki je na državnozborskih volitvah prejela sramotno število glasov – Lidija Divjak Mirnik, ki pa ne kandidira pod Gibanje svoboda, ampak kar pod Averjev LPR, za tem večni kandidat Levice Vladimir Šega, tu je še Bernard Memon, ki kandidira s podporo stranke NSi, pa politični novinec, ki je moral na hitro vskočiti namesto Vojka Flisa, ki je SD-ju dal košarico,  Boštjan Klun, tu je še Josip Rotar, večni  kandidat Liste kolesarjev in pešcev, pa Matic Matjašič z Listo mladi povezujemo, Slovenska ljudska stranka in Naša dežela v boj pošiljata Miho ReckaNina Beyokol kandidira s podporo Piratske stranke Slovenije, ponovno se v županski boj podaja, najstarejši kandidat Franc Jesenek kot kandidat Stranke slovenskega naroda, kandidirala pa bosta še Aleksander Kamenik (kandidat Stranke Aleksandra Kamenika) in mestni svetnik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič. Mariborska občina je tako tista, ki ima največ županskih kandidatov.

KOGA PA BI VI IZBRALI? Pripravili smo vam anketo, ki bo na voljo do petka, 18. novembra, ko bomo razkrili koga za župana Maribora podpirajo bralci našega portala. Vsak bralec lahko glasuje le enkrat. (Za pravilno delovanje ankete potrdite “piškotke”, za potrditev izbranega kandidata uporabite drsnik na desni)

Hvala za vaš glas![/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwaWQlM0QlMjIxa2ElMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy4xa2Euc2klMkZhJTJGZTVkOTEzYzQlM0ZlJTNEMSUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjUwMHB4JTIyJTIwd2lkdGglM0QlMjIxMDAlMjUlMjIlMjBzY3JvbGxpbmclM0QlMjJhdXRvJTIyJTIwZnJhbWVib3JkZXIlM0QlMjIwJTIyJTNFJTNDJTJGaWZyYW1lJTNFJTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFZnVuY3Rpb24lMjByJTI4JTI5JTdCdmFyJTIwYSUzRHdpbmRvdy5sb2NhdGlvbi5oYXNoLnJlcGxhY2UlMjglMjIlMjMlMjIlMkMlMjIlMjIlMjklM0JpZiUyOGEubGVuZ3RoJTNEJTNEMCUyOXJldHVybiUzQmRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRCeUlkJTI4JTIyMWthJTIyJTI5LnN0eWxlLmhlaWdodCUzRGElMkIlMjJweCUyMiUzQndpbmRvdy5sb2NhdGlvbi5oYXNoJTNEJTIyJTIyJTdEJTNCd2luZG93LnNldEludGVydmFsJTI4JTIyciUyOCUyOSUyMiUyQzEwMCUyOSUzQiUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
jasno
48%
2.6km/h
0%
27°C
29°
25°
26°
Mon
20°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.