slika: FB profil Saše Arsenoviča

Arsenović je po koalicijski košarici pri glasovanju o spremembi statuta občine mnenja, da koalicijski partnerji izgubljajo kredibilnost.

 

Ko mački stopiš na rep, zacvili

potem, ko je Arsenoviču pred dvema tednoma na redni majski seji mestnega sveta za spremembo statuta zmanjkal le en glas, je glasovanje o tem uvrstil na dopisno sejo. To je dodobra razburilo opozicijo, na neodobravanje pa naletelo tudi v delu koalicije. Številni so namreč bili mnenja, da o spremembi statuta, najvišjega občinskega akta, ne bi smeli odločati na dopisni seji. Ta se je končala v petek, za spremembo statuta pa je tokrat glasovalo še manj svetnikov, kot na redni seji, za je bilo namreč le 26 svetnikov. Medtem, ko so župana tokrat presenetljivo podprli trije opozicijski svetniki Liste Andreja Fištravca, pa so bili proti ali so se glasovanja vzdržali trije koalicijski svetniki Liste kolesarjev in pešcev, dva svetnika Liste za pravičnost in razvoj, Melita Petelin ter Tatjana Frangež (Levica), piše Večer.

Arsenovič je zaradi takšnega odnosa koalicije razočaran: “Sam se vedno držim dogovorov, z zelo pozitivno energijo sem šel tudi v koalicijo. V koalicijski pogodbi piše, da bomo imeli štiri podžupane. Na majski redni seji je 29 svetnikov glasovalo za to, manjkal je le Branislav Rajić, ki je bil na službeni poti na Japonskem.

Očitno tudi nekateri koalicijski partnerji delajo v dobro Maribora.

M.G.