Slika (simbolna): learn.eu-net

Ob ponovni zmagi SDS je Janez Janša dejal: Za evropsko Slovenijo in za Evropo krščanskih vrednot in korenin. Za varno Evropo in varno Slovenijo.”

Naslednje volitve, ki so pred nami, so gotovo volitve v slovenski državni zbor in mislim, da bi potrebovali večje število takšnih poslank in poslancev, ki vedo, kaj so interesi Slovenije, ki se znajo povezovati za skupno dobro in ne samo proti nekomu in ki so sposobni ugled Slovenije v svetu dvigniti na višjo raven,” je predsednik SDS Janez Janša povedal po razglasitvi delnih izidov evropskih volitev, na katerih so bili z liste SDS in SLS v Evropski parlament izvoljeni Milan Zver, Romana Tomc in Franc Bogovič.

Kakšni so izidi Evropskih volitev?

Slovenska demokratska stranka je dobila 126.634 glasov in 3 mandate, Socialni demokrati 87.913 in 2 mandata, Lista Marijana Šarca 2 mandata in 73.480 glasov ter Nova Slovenija 52.180 glasov in en mandat.

Kako smo glasovali v Mariboru?

V volilni enoti 7, torej v Mariboru z okolico, je bilo največ glasov namenjenih Slovenski demokratski stranki in sicer 14.848, SD 9.232, LMŠ 7.480, NSi 3.892, DESUS 3.193 in LEVICI 2.847 glasov.

Najbolj prepričjiva zmaga liste SDS/SLS je bila v volilniem okraju Maribor III, kjer je Slovenska demokratska stranka dobila kar 40,86% glasov, najslabše pa v volilni enoti Maribor IV, kjer je celo zmagala stranka SD.

Kdo je dobil največ preferenčnih glasov v Mariboru?

slika: Maribor.info

M.G.