Arsenovič bi gostincem drastično podražil najem za gostinske vrtove?

Gostinci na Poštni ulici, Slika: Maribor.info

Mariborski mestni svetniki bodo danes v četrtek na redni seji, med drugim obravnavali predlog novega načina obračunavanja najemnin za gostinske vrtove. 

 

Nekateri gostinci v Mariboru, katerih je res zelo veliko, bi ob enormni podražitvi, kot predlaga župan, zagotovo zaprli svoja vrata. Kot razlog na občini navajajo , da se uporabnike gostinskih vrtov obravnava enako obravnavani tako v letni, kot v zimski sezoni. Pomeni, da bi uporabniki plačevali uporabnino za gostinski vrt glede na dejansko velikost gostinskega vrta, ne pa glede na sezono. 

 

Kot pravijo na Mestni občini Maribor,  ima tak odlok neposredni finan6ni učinek na proračun Mestne občine Maribor. Ob predpostavki, da bodo gostinci v zimski sezoni uporabljali enake kvadrature gostinskih vrtov, kot v letni sezoni bi ustvarili dodatne prihodke v vi§ini cca. 139.000,0CK/zimska sezona.

 

Seveda, pa bi to močno podražilo najemnine za gostinske vrtove. Medtem, ko lokali v trenutno veljavni ureditvi plačujejo povprečno 200 evrov na sezono, bodo v primeru potrditve predlagane spremembe plačevali približno 400 evrov na mesec. In komu bodo gostinci te storitve, ki so za 100% višje zaračunali? Seveda gostom, ki bodo tako kavice in ostalo plačevali še dražje. 

 

Maribor tako postaja najdražje mesto v Sloveniji. Vse to po zaslugi “gostinca” Saša Arsenoviča.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
62%
8.8km/h
75%
12°C
14°
7°
11°
Fri
9°
Sat
4°
Sun
4°
Mon
6°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.