Saša Arsenovič, slika: FB profil

Zamenjave v nadzornih svetih skorajda niso več novost. Arsenovič menja ljudi za svoje, njemu podložne? Tokrat vest prihaja iz Doma starejših občanov pod gorco – Brkića, člana Desusa je namreč zamenjal mestni svetnik liste župana Arsenoviča, Aljaž Bratina.

Arsenovičev tak melje po vrsti

Kot poroča spletni portal časnika Večer, se predčasne zamenjave članov v nadzornih svetih družb v delnem lastništvu Mestne občine Maribor še kar izvajajo. Začelo se je s Snago, sledili pa so Nigrad, Marprom, Energetika ter Javno podjetje za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči. Sedaj na vrsto prihaja Dom pod gorco. Nadzornika Miroslava Brkića, člana Desusa, bo nadomestil od občine imenovani Aljaž Bratina, ki je mestni svetnik z liste Arsenovič za Maribor.

DESUS “klečiplazno”?

Kaj poroče na ta svetniška skupina DESUSa? Tisti, ki so vedno glasni in vedno pri koritu? Večer poroča, da Bratina novega imenovanja še ni želel komentirati, so pa zato izjavo podali v Desusu. »V Desusu bi seveda raje videli, če bi nadzorni svet v tej sestavi deloval do konca mandata, a je treba razumeti tudi ambicije in želje drugih. V nadzornih svetih prihaja do zamenjav zato, da se položaji razdelijo bolj enakomerno glede na novo sestavo koalicije,« je za Večer povedala Jelka Kolmanič.

Zanimiviva izjava upokojencev. Če bi kaj takega recimo počel Franc kangler,  bi bila njena zgodba zagotovo drugačna!

MG