slika: STA

Razvpita Magna, ki stoji na najbolj rodovitni zemlji na Štajerskem in preko katere si je politika podajala žogico, namesto, da bi zaposlovala  nove delavce, odpušča!

Šest redno zaposlenih je dobilo odpovedi

Šest redno zaposlenih delavcev v hoški lakirnici Magne Steyr je dobilo odpoved iz poslovnih razlogov, je novica, ki je včeraj popoldne odjeknila v obratu, uradno odprtem julija letos. Po naših informacijah naj bi jim bili v Magni pojasnili, da se soočajo z upadanjem naročil in zaostrenimi pogoji na avtomobilskem trgu, zato so zagnali projekt Focus, ki predvideva precejšnje krčenje stroškov, kot kaže, tudi pri delovni sili.

Iz tovarne so za Večer odgovorili: “v lakirnici je bilo odpuščenih šest oseb zaradi tehnoloških, procesnih in organizacijskih razlogov. Hkrati smo v istem obdobju zaposlili prav tako šest novih sodelavcev, tako da ostaja število zaposlenih v hoški tovarni stabilno in se ne zmanjšuje.” 

Napeto v lakirnici

Je pa bilo včeraj v lakirnici precej napeto in stresno, saj so nekaj delavcev kar med delovnim časom obvestili, naj se oglasijo v kadrovski službi, kjer so jim izročili odpovedi. Eden naj bi jo prejel po pošti. Odpuščene so nato varnostniki takoj pospremili iz podjetja, ker bodo v kratkem 15-dnevnem odpovednem roku na izrednem dopustu. Glede na to, da niso bili zaposleni eno leto, jim niti odpravnina ne pripada. Nekatere med njimi so presenetili kriteriji, na podlagi katerih so v Magni izvedli in utemeljili odpustitev. Kot glavni kriterij so namreč navedli kršitev delovnih obveznosti. Dva delavca naj bi dobila po en opomin zaradi uporabe mobilnega telefona med delovnim časom, eden pa zaradi zamujanja.

So to kriteriji, katere uveljavlja Magna? Je to tista Magna,katero je Cerarjeva vlada tako zagovarjala? Kdo bo torej odšel na odgovornost, če bodo v Magni še naprej odpuščali? Cerar ali Počivalšek? Nobeden seveda, karavana pelje naprej.

vir: Večer

MG