Arsenovič ni uspel podražiti kabinske žičnice. Kangler: “Tudi Pohorci so Mariborčani!”

RTV - Tarča - Franc Kangler
Franc Kangler, zajem slike RTV (Tarrča)

Mestni svet je na četrtkovi seji po več mesecih prelaganj vendarle podražil nekatere storitve občinskih zavodov in podjetij, a Arsenovič le ni uspel podražiti prav vsega.

Kot je znano, bodo s 1. junijem 18 odstotkov več kot do zdaj starši plačevali za vrtce, podražila pa se bo tudi uporaba javnih športnih objektov, to pa je tudi vse kar je bilo pomembnega o podražitvah na četrtkovi seji MOM. 

Arsenoviču ni uspelo, podražiti vožnj z mestnimi avtobusi, tako da ostajajo cene voženj nespremenjene. Problem na četrtkovi seji pa je nastal tudi pri kabinski žičnici, saj je bila obravnava o tem umaknjena z dnevnega reda. Umik je predlagal Franc Kangler (SDS). župan Saša Arsenovič je namreč kljub že trem neuspelim poskusom ponovno skušal zvišati cene gondole. Kangler je nasprotoval predvsem spremembi odloka, po katerem mestni svetniki ne bodo več tisti, ki bi določili cene kabinske žičnice, ampak bi cene postavil kar Marprom sam. To bi seveda lahko močno podražilo uporabo kabinske žičnice. Kangler je Arsenoviču na koncu županu zabrusil, da so tudi Pohorci – Mariborčani.

Kdaj bo ponovno obravnava točke o kabinski žičnici je težko napovedati. Zagotovo pa bo tudi na naslednji seji tema kabinska žičnica kamen spotike.

Več, kot očitno je da Mestna občina Maribor nima denarja, a vse prelagati na bremena občank in občanov, je skregano z vsako logiko. Nič čudnega, da življenje v Mariboru postaja vse dražje.

(video: BK TV/facebook)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.