Totalitarni prijemi Ustavnega sodišča? Novi24 TV zablokirali dostop do informacij?

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Ko je tudi Ustavno sodišče v Sloveniji spolitizirano je konec demokracije. In ravno slednje, se je zgodilo tokrat?

Saj ni res, pa je, kaj se dogaja na Ustavnem sodišču. Tistem sodišču, ker bi morali spoštovati demokracije, zakone predvsem pa ustavo. Odgovorni urednik Nove24TV, Aleksander Rant, je zaradi novice o odločitvi Ustavnega zadišča glade zakona o RTV osebno poklical tja in poizvedoval ali bo danes kakšna novinarska konferenca, glede na to, da gre za precedens. Po več klicih in neuspešnih prevezavah, se je v sedmo na telefon oglasil Ivan Biščak, sicer direktor službe za finance, ki s tovrstnim poizvedovanjem ne bi smel imeti ničesar skupnega. Ta je sprva povedal, da Ustavno sodišče o odločitvah ne daje tiskovnih konferenc. Po vprašanju urednika ali gre za uradno stališče, je Biščak odgovoril da ne, da pa ne ve s kom govori.

Seveda se mu je Aleksander Rant predstavil in povedal da je odgovorni urednik Nove24TV in da je v interesu javnosti, da izve kaj se dogaja na ustavnem sodišču. Potem mu je Ivan Biščak še zabrusil: “Aha, Nova24TV. Vse jasno. Kar nabijte nas in še napišite, da je moj brat Bogdan Biščak!”  No s tem, da je Ivan, brat propadlega poliika Bogdana Biščka, se ravno ni za hvaliti.

In kot, da še ni bilo dovolj neumornega klicanja, Ranta, zaradi informacije, ki bi morala biti dostopna vsem novinarjem, naj bi Ivan Biščak naročil, da se na telefon Rantu ne sme več oglašati nihče, še več, da se ga ne sme vezati na nobeno drugo službo. Celo tako daleč je šel, da si je izmislil, da se je Aleksander Rant sestal z gospo Šušteršič in da naj bi bila zadeva urejena. Poleg tega je generalni sekretariat ustavnega sodišča blokiral telefonsko številko urednika Aleksandra Ranta. Res neverjetno, groteskno, totalitarno. Piše portal Nova24TV.

Ustavno sodišče je očitno izgubilo stik z realnostjo, demokracijo je čez dan odpihnil golobnjak, v Sloveniji pa nam bodo očitno razni “Biščaki”, nam solili pamet in si razlagali demokracijo. Kot da slovenski narod ni zadosti pretrpel pod propadlo stranko Zares?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.