Arsenovič občutno draži komunelne storitve? In njegov odgovor: “Saj je samo štiri kave na mesec!”

Slika: MOM

V Mariboru se obeta občutna podražitev komunalnih storitev. Če bodo mestni svetniki prihodnji teden potrdili predlagane cene, se bo cena komunalne košarice za povprečno mariborsko gospodinjstvo zvišala za 4,45 evra.

Dvig cen komunalnih storitev

Dvig cen se bo seveda poznal, a če vemo, da do tega prihaja v največji meri zaradi dviga minimalnih plač, mislim, da je to prav, ker so to ljudje, ki tukaj živijo in si za svoje dobro delo zaslužijo tudi več kot minimalno plačo. Za to pa vemo, da ob vseh drugih dvigih cen ne zadostuje za spodobno življenje,” je na današnji novinarski konferenci povedal župan Saša Arsenovič.

Arsenovič pravi, da bodo z je optimizacijo izvajanja komunalnih storitev uspeli doseči predlagano podražitev za 4,45 evra mesečno, “kar je samo štiri kave na mesec ali dva soka”. No vsako tako neumnost, ki jo izjavi Arsenovič mediji (beri Večer) hitro pozabijo.

Tako mesto Maribor postaja eno najdražjih mest v državi. In če bodo to potrdili še mestni svetniki, bo temu res tako. Skbno pa bomo tudi mi spremljali glasovanje v Mestnem svetu in objavili poimenski spisek mestnih svetnikov, ki so glasovali za tako podražitev. Lahko bi občina varčevala kje drugje.

MG


VREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
91%
23°C
23°
23°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.