slika: SDS

Najbolj aktualna tema. Volitve da, ali ne! Pogajanja za sestavo nove koalicije intenzivno potekajo, čeprav se nekateri mediji trudijo, da do tega nebi prišlo.

Odgovor tistim ki SDSu “grozijo” z volitvami

Janez Janša je dejal, da »vse poteka tako kot običajno poteka takrat, kadar se sestavljajo koalicije in tako kot smo zapisali v vabilu. Nič neobičajnega se ne dogaja. Dogajajo se stvari, ki so se vedno dogajale, ko se je v fazi sestavljanja ali poskusa za sestavo vlade pogovarjalo o ključnih odprtih vprašanjih.« Kot je povedal predsednik teče drugi krog pogajanj oziroma pogovor o vsebini, »ki je običajno najtežji in najbolj zahteven, ne nujno najbolj turbulenten, in tisti, ki dejansko odloči, ali je večinsko koalicijo mogoče sestaviti.

Predsednik stranke je tudi dejal, da smo v zadnjih dneh slišali nekaj medijskih zapisov, kako SDS grozijo predčasne volitve, če ne bo sestavila koalicije. »Mislim, da ste bili vsi zraven, ko je vlada padla, ko sem dejal, da smo v SDS pripravljeni na predčasne volitve. Da se nam grozi s predčasnimi volitvami, je tako kot da bi lačnemu grozili z belim kruhom. Iz te moke ne bo kruha,» je dejal

Celoten posnetek si lahko ogledate v spodnjem videu:

MG