Asto Vrečko že preverjata policija in nadzorniki proračuna.

Asta Vrečko, slika Nova24TV

Levičarska “partizanska” ministrica Asta Vrečko je po več kot dveh desetletjih Svetlani Makarovič nedavno dodelila 8.346 evrov za nagrado iz zavrnjene Prešernove nagrade. Tako šušmarjenje s proračunskim denarjem je preprosto kriminalno dejanje.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) sicer ni uvedla ločenega postopka glede izplačila denarnega dela Prešernove nagrade umetnici Svetlani Makarovič. Zadevo namreč sedaj obravnava urad za nadzor proračuna, ki je primarno pristojen inšpekcijski organ za nadzor zakonitosti izplačil iz proračuna. Ker pa je komisija ugotovila, da iz zadeve izhajajo tudi razlogi za sum storitve kaznivega dejanja izplačila brez pravne podlage, je primer v nadaljnjo obravnavo odstopila policiji. 

 

Upajmo, da policija ne bo pokleknila pod političnimi pritiski in bo proti ministrici sprožila kazenski postopek.

Dodatna dilema pa je, ali ni bilo ravnanje v tem primeru celo koruptivno. Nerodna je namreč podoba, da oblastniki na različne načine plačujejo umetnike in nevladnike iz državnega proračuna, da ti potem zanje sodelujejo v volilnih kampanjah. Oblika predvolilne kampanje so bili tudi politkolesarski protesti, ki so se jih udeleževali umetniki in člani nevladnih organizacij, ki prejemajo državni denar, vpliv na njegovo dodeljevanje pa imajo politiki. Tudi Asta Vrečko, piše Nova24TV.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.