24. Avgusta bo odprt stari ptujski most

slika: pixabay

Ptujski most, ki je zaradi obnove zaprt od julija lani je dodobra vplival na prometne razmere v najstarejšem slovenskem mestu. Na Ptuju in okolici so zato nastajali prometni zamaški. Zato so delavci pohiteli z obnovo. Most bodo odprli nekoliko prej, to naj bi zgodilo 24. avgusta.

Rok za dokončanje del je sicer 30. september.

Na mostu temeljito obnavljajo vozišče, oba stebra, ki sta votla, ter ograje in hodnika za pešce. Most sicer ni bil v zelo slabem stanju, so pa določeni elementi dotrajani. S prenovo se bo spremenila tudi statična konstrukcija, s tem pa se bo povečala togost objekta in hkrati okrepila njegova konstrukcija, je za MMC povedal vodja sektorja za investicije na Direkciji za infrastrukturo Tomaž Willenpart.

Ves promet še vedno poteka po Puhovem mostu, pešci in kolesarji pa uporabljajo most pri Ribiču.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.