Prvostopenjska sodba v korist predsednika sindikata poklicnih gasilcev

požar

Aleksander Ogrizek, sicer predsednik sindikata poklicnih gasilcev, je tožbo na mariborsko sodišče vložil kot fizična oseba. Sodišče je potrdilo njegovi zahtevi za izplačilo in povračilo stroškov prehrane med delom, oziroma malice za nočni dodatek.

S sodbo smo se seznanili člani sveta zavoda, je dejal namestnik predsednika sveta zavoda Drago Žibek. Naš namen seveda ni delovati proti poklicnim gasilcem, prav tako pa razumemo stališče vodstva Gasilske brigade Maribor. Direktor Gasilske brigade Maribor je skladno z zakonom dolžan uporabiti vsa pravna sredstva, ki so mu na voljo, in bo vložil pritožbo na Višje sodišče.

Enak primer je v lanskem letu sprožil poklicni gasilec v Krškem, kjer je bilo na prvostopenjskem sodišču njegovi zahtevi ugodeno, vendar je po pritožbi Višje sodišče v Ljubljani sodbo razveljavilo.

Aleš Ciringer, direktor Gasilske brigade Maribor je povedal: »Skladno z zakonom in kot direktor, ki je odgovoren za delovanje in sredstva javnega zavoda, sem dolžan ravnati tako, da izčrpam vse pravne možnosti. Vsekakor pa bom, če bo sodba Višjega sodišča pritrdila odločitvi prvostopenjskega sodišča, naredil vse, da bodo gasilci izplačilo prejeli.

Gasilec je ustrezno izurjen človek, katerega naloga je gasiti požare in pomagati ob naravnih in drugih nesrečah. Zato pa mora biti tudi ustrezno nagrajen, je mnenje mnogih Slovencev. O sodbi višjega sodišča bomo poročali tudi na našem portalu.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.