Marko Bandelli kovšca
slika: primorske novice

Marko Bandelli ne more iz svoje kože. “Vulgarni” in predvsem glasni poslanec gre večkrat čez meje dovoljenega, tudi tokrat, ko je zmerjal predsednika državnega sveta Alojza Kovšco.

Kako sta se sporekla predsednik državnega sveta Alojz Kovšca in Marko Bandelli

Bandellija se prav nič ne prime. Niti po seji, kjer so obravnavali sovražni govor se stanje ni spremenilo. Bandelli je poln izpadov in res žalostno, da takšni sedijo v Državnem zboru in se za njih troši davkoplačevalski denar? Tokrat se je sporavil nad predsednika državnega sveta Alojza Kovšco.

Tako je Alojz Kovšca napisal na twitterju: “Vsebine, kot jo imate vi, si res ne želim. Niti embalaže. Ko zaključim mandant na tej “seveda brezvezni poziciji”, moji otroci ne bodo jokali. Županu nisem grozil, zato se lahko mirno vrnem k svojemu poslu. In ja, bil sem in ostal bom Kovšca.”

Zatem mu je Bandelli zapisal: “Res je. Nikoli ne boš Bandelli. Ostal boš le Kovšca. Sramota državnega sveta, pristranski predsednik, poln sebe, poln ovoja in nič vsebine. Uživaj še to dobro leto pozicije……brezvezne, seveda.”

In Bandelli je še kar nadaljeval: “Kovšca , pa tožime, res me ne zanima. Ti si tak kreten, da ga nimaš para. Sramota državnega sveta. Politično pristranska oseba, ki nisi dorasel funkcije, ki ti je bila dana, tudi hvala meni. Prevzamem vso odgovornost za te izjave.!

Kovšca mu ni ostal dolžan: “Razodetje po Bandelliju: Politik je politično pristranska oseba, Kovšca kreten. Ne, Bandelli, vas ne bom tožil. Tožil bi tistega, čigar mnenje kaj šteje, vas pač nima smisla. Za vas so ljudje golazen, jaz kreten, vi ste pa zame … Bandelli …”