Šole pouk stanje starši ministrstvo
slika je simbolna

Čeprav smo v preteklem tednu poročali, da glavni vir novih okužb ni odprtje šol in vrtcev, se situacija na nekaterih šolah izrazito slabša.

V Sežani okuženih kar 15% otrok ene osnovne šole

Na osnovni šoli v Sežani je okuženih kar 15% učencev. “Okužbe učencev na šoli Srečka Kosovela v Sežani skokovito naraščajo,” je v obvestilu staršem na spletni strani šole zapisala ravnateljica Bojana Škabar. “Kontaktirali smo NIJZ, MIZŠ, CZ in se na podlagi trenutne situacije odločili, da v izogib širjenju okužbe, karanteno nekaterim oddelkom podaljšamo.” Pravijo v Sežani.

Tudi v drugih krajih so slabi rezultati. V Mariboru je najhuje na Osnovni šoli Martina Konšaka Maribor kjer je okuženih kar 22, tako dijakov, kot učiteljev, na  II. gimnaziji Maribor, kjer je okuženih 17 dijakov, ter na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor, kjer je 16 okuženih dijakov višjih letnikov.

Drugače pa je v Podravskih vrtcih in šolah skupaj okuženih 70 čljodi, V osrednjeslovenski regiji 129, v savinjski 84, v gorenjski 42, goriški 43, jugovzhodni regiji 34, pomurski 33, obalno-kraški 30, zasavski 23, koroški, 22, posavski 13 in primorsko-notranjski regiji 12 okužb v vrtcih in šolah.