Pošiljka z belim prahom zaprla mariborsko občino

Slika: MOM

Ob 8.30 so na občini prejeli sporočilo iz Mestne občine Maribor, da je bila v eni izmed kuvert, ki jo je bil odprl eden izmed občinskih uslužbencev, bel prah. Do občine je takoj odšla patrulja, na kraj so se pripeljali tudi gasilci in ukrepali – s policijskim trakom so bili prelepljeni vhodi v občino zgradbo, tako da nihče ni mogel v prostore občine, zaposlene, ki so bili v neposredni bližini kuverte s prahom, so začasno izolirali (v karanteni naj bi bili trije), iz občinske zgradbe pa so evakuirali zaposlene, poroča Večer.

Najprej bodo za to usposobljeni delavci opravili tako imenovani hitri test in če bo ta na bel prah, ki je na občino prispel s pošto, negativen, bodo prostore občine znova odprli.

Zaradi sumljive pošiljke, ki so jo prejeli na mariborski občini, so pred dobro uro evakuirali nekaj ljudi iz občinske stavbe v Ulici heroja Staneta v Mariboru. Iz ene od kuvert naj bi se, smo izvedeli, usul bel prah.

Ljudje, ki so nameravali na občino po opravkih, so tako morali ostati izza traku, ki so ga okoli zgradbe namestili gasilci, so pa nekateri kljub temu skušali stopiti v zgradbo, a jih je na vratih potem ustavil policist, ki je varoval vhod.

Neslana šala, ki si jo je privoščil neznani pošiljatelj je torej zaprla mariborsko občino in na plano pregnala tudi mariborskega župana Andreja Fištravca. Mu je kdo od volilcev hotel s to pošiljko kaj povedat, ali pa je to delo kar njegovega volilnega štaba? Do odgovora verjetno nikoli ne bomo prišli.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA