Bergant postransko kasiral pri Elektru Ljubljana. Erar o tem ne ve nič?

Igor E. Bergant
Igor E. Bergant, slika, Nova24TV

Register elektronskih računov v Sloveniji (ERAR) je elektronski sistem, ki ga vodi Finančna uprava Republike Slovenije. Tam se najdejo vsi računi ki so povezani z državnimi podjetji, transakcijami in podobno.

ERAR je torej namenjen zbiranju in hranjenju informacij o izdanih elektronskih računih v Sloveniji. Vsi davčni zavezanci, ki izdajajo elektronske račune, so dolžni vpisati podatke o izdanih računih v ERAR. Register omogoča davčnim organom pregled in nadzor nad izdanimi računi in s tem zagotavlja večjo transparentnost in preglednost v poslovanju.

Med ta državna podjetja spada tudi Elektro Ljubljana. To isto podjetje za svojega moderatorja, ki seveda kasira, privleče Igorja E. Berganta. Da Bergant služi še malo “postrani”, torej ne le na RTV je že dolgo znano. Kot povezovalec poslovnih dogodkov Elektra Ljubljane, je Bergant že kar nekaj časa, a zanimivo, kot piše Požareport, plačila Elektra Ljubljane niso javno razvidna na Erarju.  Torej je možno le dvoje. Ali dobiva Bergant plačilo na roke, ali pa znesek takšen, da ga tudi ERAR skriva?

slika: Požareport

Kako je torej  “neodvisnega novinarja” Berganta plačeval elektro Ljubljana?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
75%
1km/h
100%
2°C
3°
1°
1°
Thu
-2°
Fri
-2°
Sat
-2°
Sun
-2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA