Jan Plestenjak: “Če Hrvati želijo posneti duet z mano, naj pojejo v slovenščini!”

Ko pridejo trubači v Ljubljano, je to etno, ko pride harmonika, pa je to kmetija!

V tokratni Areni je na temo nastopa Svetlane Ražnatović – Cece na ptujskem kurentovanju spregovoril tudi priljubljeni slovenski glasbenik Jan Plestenjak

“Če je privat organizator, se meni zdi popolnoma prav, da izbere, kogar hoče, saj smo na trgu,” je povedal. Dodal je, da na splošno meni, da če so organizatorji občine ali javni zavodi in se dogodek financira iz davkoplačevalskega denarja, mora vsak razmisliti, ali je to prav. “Meni bi se zdelo zelo narobe z nekim zakonom govoriti ljudem, kaj morajo in kaj ne. V bistvu bi se mi celo zdelo izpod časti,” je dejal Plestenjak.

Plestenjak meni, da je velikokrat tovrstna izbira beg pred samim seboj oziroma pred lastno nesposobnostjo. Kljub vsemu Plestenjak meni, da imajo Slovenci radi slovensko glasbo. Sam v času turneje v letu in pol proda 150.000 vstopnic, pravi. 

Prepričan je, da bi morali imeti radi Slovenijo, saj živimo v mirni in varni deželi, slovenski jezik pa je po njegovem mnenju krasen. “Hrvati želijo posneti duet z mano, a naj pojejo z mano v slovenščini!” Pravi Plestenjak.

Ko pridejo trubači v Ljubljano, je to etno, ko pride harmonika, pa je to kmetija!

vir: Portal24

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.