Bil je že čas! Fištravec se poslavlja od mestne politike.

Lista župana Andreja Fištravca je na zadnjih lokalnih volitvah dobila (le) tri člane v Mestnem svetu Mestne občine Maribor in (le) sedem članov v svetih mestnih četrti. Skratka velik poraz na lokalnih volitvah!

Andrej Fištavec odhaja s politike

Od Mariborčanov pozabljeni Andrej Fištravec, ki se je na oblast povzpel po protestih zoper Franca Kanglerja se umika. Svetniška skupina se je pretekli teden sestala z nekdanjim županom Andrejem Fištravcem, da bi dorekli, kako naprej. Fištravec jim je sporočil, da “bo svojo aktivno vlogo v mestni politiki pustil za seboj ter se bo posvetil drugim projektom izven politične sfere in jim zato tudi predlagal spremembo imena svetniške skupine”. Ko bi to naredil mnogo prej, bilo to za Maribor sicer precej boljše. Svetniška skupina se bo zato preimenovala v “Klub samostojnih svetnikov.” Spremembo bodo izvedli v prihodnjih dneh.

Fištravec se sicer rad pohvali, kaj vse je za Maribor naredil: “Na obdobje, ko so mi občani in občanke Maribora dvakrat zaupali mandat vodenja mesta, sem zelo ponosen. Delal sem po najboljših močeh in skušal zmeraj postaviti Maribor na prvo mesto.” A ni bilo vse tako, kot sam pravi, saj mu je svetniška skupina že kmalu pričela razpadati. Nepotrebni obiski Kitajske pa so bili samo pika na i slabemu vodenju občine. Ljudje, ki so rušili Franca Kanglerja in celo obešali lutke na mostove, pa so mu do konca ostali zvesti. So si pa očitno v šesti letih nagrmadili precej denarja, da se sedaj lahko ležerno živijo?

Ni pa mu uspelo niti na lokalnih volitvah, saj se ni uvrstil niti v drugi krog. Tako ostaja od Mariborčanov in od svojih volivcev pozabljeni osameli jezdec, ki ga Maribor ne bo prav preveč pogrešal.

Adijo torej Andrej Fištravec, za vekomaj!

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
92%
0.5km/h
100%
3°C
4°
2°
3°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-4°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA