Bivši direktor RTV Kadunc, Golobu daje navodila, s kom se lahko sreča in s kom ne?

Očitno je bivši generalni direktor RTV Igor Kadunc nad vsemi, ali pa ga močno boli, ker so ga na RTV zamenjali? Po novem pa predsedniku vlade daje navodila, s kom se lahko sreča?


Sedanji generalni direktor RTV Grah Whatmough je Goloba v ponedeljkovem odprtem pismu posvaril, da je poslanstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) mogoče zagotoviti le ob njeni finančni stabilnosti, česar pa brez dviga prispevka RTV ali izdatnega proračunskega finančnega vložka z letom 2023 ne bo več mogoče doseči.

Bivši generalni direktor RTV Igor Kadunc, pa predsedniku vlade Robertu Golobu priporoča, naj zavrne vabilo na pogovor. Poleg tega naj Whatmoughu predlaga, naj takoj preneha zapravljati javni denar za oddaje, ki niso potrebne, in poskrbi, da bodo vsi odgovorni uredniki in direktorji programov imeli zaupanje podrejenih. Hkrati naj takoj razreši s funkcij vse, ki so povzročili upad gledanosti za več kot 20 odstotkov in upad ugleda RTVS v enem letu z minus štiri na minus 38, kar je pokazala Valiconova raziskava Ogledalo Slovenije iz aprila.

Generalni direktor Igor Kadunc seveda nima na RTV nobene vloge več, še manj pa je poklican za svetovalca predsednika vlade Roberta Goloba, je namreč direktor STA. In nenavadno je, da prav on svetuje predsedniku vlade s kom naj se sreča in s kom ne. 

 

 

VREME

Maribor
megla
95%
75%
17°C
19°
16°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.