Pri stranki SD prepozno odprli volilni račun? Kazen 10.000 evrov.

fajon sd
Vodilni, stranke SD, Slika: Nova24TV

Stranka SD, najbolj zadolžena stranka v Sloveniji, ki za svoje nepremičnine, katere je dobila tako rekoč v dar, kot naslednik komunistov, le ti pa so nepremičnine ljudem dobesedno pokradli, je prepozno odprla volilni račun in si nakopala globo 10.000 evrov.

Socialni demokrati so kršili določilo zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK). V zvezi z odprtjem volilnega računa ZVRS v 16. členu določa sledeče:

(1) Organizator volilne kampanje mora najkasneje 45 dni pred dnem glasovanja na volitvah oziroma najkasneje 25 dni pred dnem glasovanja na referendumuodpreti poseben transakcijski račun z oznako “za volilno kampanjo” oziroma “za referendumsko kampanjo” in pri tem navesti tudi volitve oziroma referendum, za katerega organizira kampanjo. Kadar se dan za izvedbo referenduma določi več kot 45 dni po sprejemu odločitve v državnem zboru ali v predstavniškem organu lokalne skupnosti, lahko organizatorji referenduma odprejo transakcijski račun ter zbirajo sredstva od dne, ko je državni zbor ali predstavniški organ lokalne skupnosti določil dan glasovanja na referendumu. Organizator volilne kampanje mora vsa finančna sredstva, ki jih sam nameni ali dobi od drugih pravnih ali fizičnih oseb za financiranje volilne kampanje, zbrati na tem transakcijskem računu. Vse stroške volilne kampanje mora organizator volilne kampanje poravnavati izključno s tega računa. Ta račun je organizator volilne kampanje dolžan zapreti najkasneje v štirih mesecih po dnevu glasovanja. Dan zapadlosti posojila iz 5. točke drugega odstavka 18. člena tega zakona ne smeta biti kasnejša od 30 dni pred rokom za zaprtje računa.

Iz dostopnih podatkov je jasno, da je (zaenkrat še) glavni tajnik stranke Dejan Levanič račun za volitve za predsednika republike v imenu stranke odprl šele 16. septembra 2022. Volitve za predsednika republike ki bodo 23. oktobra 2022, račun bi takp morali socialni demokrati  odpreti do 7. septembra 2022. Predpisana kazen za prepozno odprtje je 10.000 evrov. Za Dejana Levaniča, ki je račun odprl, pa 1.500 evrov. Piše portal Nova24TV.

Jasno je, da se je Socialnim demokratom mudilo, saj niso računali, da se bo predsedniška tekma tako zapletla, da bo moral na koncu intervenirati Milan “Che” Brglez, ki ima zdaj celo nekaj upanja v zmago po debaklu nepriljubljene Marte Kos in vedno manj priljubljene Nataše Pirc Musar.

In kako je sploh možno da Socialni demokrati še normalno poslujejo, če pa so še vedno precej zadolženi?

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
40%
4.1km/h
20%
10°C
11°
7°
8°
Wed
3°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA