Bo FIFA odnesla predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela?

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

Veselo razkritje tragikomedije, ki se imenuje poročilo računskega sodišča o nabavi zaščitne opreme se za akterje ni najbolj končalo, predvsem pa ni obremenilo nikogar, v bistvu še najbolj Marjana Šarca.

Sprenevedanje Tomaža Vesela! Bo moral odstopiti?

Ja pa nacionalna televizija našla novo televizijsko zvezdo, predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, ki te dni ne samo. kot po tekočem traku daje “prirejene” intervjuje za vse možne oddaje na javni RTV Slovenija, ampak celo zavaja slovensko javnost?

V bistvu je Tomaž Vesel, predsednik računskega sodišča, tisti, ki bo na koncu nosil posledice in ne Zdravko Počivalšek, ali celo vlada. Kot piše Požareport Vesel ne samo, da se spreneveda, žali, blefira in politizira, le še vprašanje časa je, kdaj bo moral odstopiti. Ali kot predsednik računskega sodišča (zaradi prihajajočih ugotovitev Komisije za preprečevanje korupcije, ki bo na podlagi prijave prej ali slej morala tudi uradno odločiti, da je Vesel kršil najmanj 26. člen zakona o intergriteti in preprečevanju korupcije, kar je za predsednika računskega sodišča, ki mora biti skladnostno tip top, dobesedno uničujoče) ali pa kot predsednik komisije za skladnost in revizijo na Fifi, kjer sicer prejema okoli 75 odstotkov vseh svojih finančnih prihodkov.

Zagotovo najbolj bode v oči stavek, ki si ga je Tomaž Vesel dovolil za Radio Slovenija: “Funkcijo na FIFA sem sprejel, ker imam rad nogomet. Sploh nisem vedel, da je takšno nadomestilo.” Res zanimiv odgovor, človeka, ki je v službi predsednika računskega sodišča. In če smo že pri nogometu, oziroma ljubezni do tega športa. Vsak drugi Mariborčan ima rad nogomet, pa zaradi ljubezni od FIFE ne dobi četrt milijona evrov letno.

PM

 

VREME

Maribor
megla
95%
75%
17°C
19°
16°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.