Nekdanji šolski minister Pikalo (SD) zganja neumnosti?

pikalo
slika: Facebook

Nekdanji minister za šolstvo Jernej Pikalo, je včeraj v svojem odzivu na srečanje premierja Janeza Janše s šolniki, navedel en kup neumnosti in nesmislov, kar je v bistvu značilno zanj.

JERNEJ PIKALO KVASIL NEUMNOSTI?

Vlade ne pozivamo k odprtju šol, čeprav si tega vsi želimo. Pozivamo, da pripravi načrt ukrepov in pomoči, da bo odprtje šol mogoče v roku 10 dni. Ne čez noč, ampak na organiziran, prilagojen in usklajen način. Šole bi morali zapirati zadnje in odpirati prve,” je še dejal Pikalo v svojem nagovoru. Njegov nagovor je seveda predvajala vsa levičarske novinarska srenja.

“Vlada v zadnjih 10 mesecih ni storila ničesar, da bi omogočili varen pouk, vzgojo in izobraževanje v vrtcih, šolah in univerzah,” je še ena izmed kontroverznih Pikalovih izjav. Ne, vlada se v zadnjih desetih mesecih s tem področjem sploh ni ukvarjala, čeprav je jasno, da se ukvarja že ves čas in uvaja ukrepe, ki so za dano situacijo najbolj primerni, ob hkratnem upoštevanju mnenja stroke. Pikalo pa je izrekel še eno neumestno izjavo: “Vlada se je ujela v lastno zanko – neučinkovitih ukrepov niso sprejemali ne učenci, ne šole, ne starši, ne stroka, ampak vlada.” In očitno je po njegovo vlada kriva tudi za nedovoljena množična zborovanja ob petkih in drugih priložnostih, za pozive k nenošenju mask s strani raznih vplivnežev, za neuporabo mobilne aplikacije, udeležbo na množičnih zabavah na Hrvaškem v poletnih mesecih itd. “Za slabšanje epidemioloških razmer naj bi bili krivi državljani, če pa bi se poslabšale v prihodnje, bi bile krive šole in učenci, a to ne drži,” je še izjavil Pikalo.

Se še spominjate tega sporočila, ki ga je SD veselo propagirala?

Pa ravno ti sedaj razlagajo kaj bi bilo za šolnike najboljše!

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
83%
31%
19°C
22°
18°
19°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.