Bo zaradi Tarče sklicana izredna seja programskega sveta RTV?

erika
zajem slika (RTV)

V včerajšnji oddaji Tarča je delovalo, kot da je se je nosilec liste Nove ljudske stranke in državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler ponovno znašel na zatožni klopi. Sodnica in rabelj hkrati pa kar vodite4ljica Erika Žnidaršič, piše portal Nova24TV.

Član programskega sveta RTV Slavko Kmetič je po ostri kritiki javnosti včerajšnje oddaje Tarča pozval predsednika programskega sveta Cirila Baškoviča, da skliče izredno sejo programskega sveta RTV Slovenija. Kmetič je prepričan, da je bila oddaja izvedena v nasprotju njihovim poslanstvom, ker so se na televiziji oziroma v oddaji postavili v vlogo sodnika, kljub temu, da so bili postopki povezani s Kanglerjem že pravnomočno zaključeni. “TV se je postavila v vlogo sodnika, čeprav so bili postopki o katerih je bilo govora pravnomočno zaključeni, gost pa tako s strani slovenskega pravosodja v vseh postopkih spoznan za nedolžnega,” je izpostavil Kmetič. 

Javnost se je na oddajo kritično odzvala, po novem zdrsu Tarče so se pričeli celo pozivi k sankcioniranju odgovornih za skrajno neprofesionalno oddajo. Strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič upa, da bo vodstvo RTV Slovenija tokrat res ukrepalo proti ekipi Tarča. “Po 26-ih(!) oprostilnih sodbah v primeru Kangler, si javna RTV dovoli javno dvomiti o poštenosti postopkov, razsodbah, dokaznih postopkih… in iz tega naredi šov?!? To je naravnost bizarno,” je bil jasen.

V oddaji so bili vidni tudi znaki kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, kar je za RTV Slovenija ni dopustno.

Spomnimo, lani je v Tarči Erika Žnidaršič lažnivo govorila tudi o našem portalu e-maribor.si.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.