Komentatorjev v oddaji Studio City se na RTV ne bo plačevalo

Studio City na RTV - logotip
SLIKA: zajem slike RTV

Očitno se na RTV dogajajo spremembe, ki nekaterim levim niso prav nič všeč. Vsem dobro znani levi komentatorji ne bodo dobili več plačila.

Komentatorjev v oddaji Studio City se na RTV ne bo plačevalo?

Zaradi številnih netočnih očitkov, da je RTV Slovenija prekinila sodelovanje s komentatorji oddaje Studio City, v. d. direktorja TV SLO dr. Valentina Areha pojasnjuje, da so na Televiziji Slovenija sprejeli načelno odločitev, da se ukinejo le plačila komentatorjem, tako kot velja za druge informativne oddaje, ne pa tudi komentiranje.

Očitno so levosučni komentatorji še pred nedavnim dobro služili z RTV in oddajo Studio City. A tudi tem je odklenkalo? “Poudarjam, da na Televiziji Slovenija ne ukinjamo komentatorjev v oddaji Studio City. Zaposlenim v informativnem programu Televizije Slovenija in urednikom sem danes predstavil predlog, da komentatorji, kot so Igor VidmarMatija StepišnikAntiša Korljan in drugi, še vedno ostanejo del oddaje Studio City, vendar ne le z dvominutnim, pač pa petminutnim komentarjem. Torej bodo komentatorji imeli celo več programskega prostora. V taki dolžini in obliki namreč nastopajo tudi komentatorji v Odmevih, med njimi Primož CirmanRok ČakšBogomir Kovač ali Alem Maksuti, in jih ne plačujemo. Pred oddajo dobijo vprašanja in pripravijo odgovore,” praviv. d. direktorja TV SLO dr. Valentin Areh.

In za  “flustracije”, ki jih zganjajo nekateri zgoraj našteti levi komentatorji, še bolj leve oddaje Studio City, bi  radi prejeli še plačilo?

V Butalah vse “štima”?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.