Bodo Slovenci spet nasedli Golobovim zavajanjem in lažem? Zadnja anketa!

Pred volilnim molkom v Sloveniji vlada velik kaos. Golob obljublja neumnosti, katere ve, da ne more uresničiti, na volitve prihajajo mladi zadeti po “travi”, Slovenci pa bodo očitno spet nasedli pravljicam po boljšem življenju?


Dve leti je Slovenija poslušala izkrivljene pravljice o boljšem življenju pod Golobovo vlado. A ljudje v dveh letih niso dobili praktično nič. Še huje. Predsedniku vlade stavka skoraj pol Slovenije. Življenjski standard se manjša, vedno več je ljudi, ki težko preživijo iz meseca v mesec.

A očitno so volivci spet nasedli izkrivljeni Golobovi politiki? Tako si namreč lahko razlagamo zadnjo anketo pred Evropskimi volitvami, ki jo je izvedla Mediana in kaže Slovenski demokratski stranki ter Gibanju Svoboda skoraj izenačen izid na evropskih volitvah.

Javnomnenjska anketa je SDS namerila 20,5 odstotka podpore, kar je nekoliko manj kot ob prejšnji anketi za Delo konec maja. Na drugi strani je Gibanje Svoboda nekaj podpore pridobilo in sedaj kotira pri 18,4 odstotka. Na tretje mesto se je tokrat s 7,8-odstotno podporo med vprašanimi uvrstila NSi, tik za njo pa je s 7,7-odstotno podporo Vesna. Za stranko SD bi glasovalo 6,5 odstotka vprašanih.

Med strankami, ki se po raziskavi Mediane ne bi uvrstile v Evropski parlament, je temu najbližje SLS, ki jo podpira 6 odstotkov vprašanih. Za Levico bi se odločilo 4,4, odstotka vprašanih, za Resni.co 3,9 odstotka, za Desus in Dobro državo 1,9 odstotka, medtem ko bi Zelene Slovenije in Nič od tega podprlo 1,5 odstotka vprašanih.

 

VREME

Maribor
jasno
42%
1.5km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.