Z ljubeznijo je pridelovala zelenjavo. Neurje ji je uničilo vse. Ob videu je zajokala! (video)

Petkovo  neurje je na Štajerskem in tudi na Dolenjskem na nekaterih področjih povzročilo veliko gmotno škodo. Padala je toča v velikosti jajca, Slovenijo pa danes obkroža ganljiv video posnetek uničenih polj.


Zajc Anita iz Ptuja, prideluje domačo zelenjavo na svoji vrtnariji v Apačah, Kidričevo. Njena vrtnarija je znana po kakovostnih pridelkih, ki jih s skrbnostjo in ljubeznijo prideluje za lokalno skupnost. Žal pa je nedavno močno neurje, ki ga je spremljala toča, v petek popoldne uničilo njen trud in njeno zelenjavo.

Neurje je pustilo uničujoče posledice na njeni vrtnariji, kar predstavlja velik udarec za Anitino predano delo. Popolnoma je je neurje uničilo večino pridelkov, ki jih je Anita skrbno gojila skozi sezono.

Ta nepričakovana naravna nesreča je prinesla ne le finančne izgube, ampak tudi čustveno bolečino, saj vrtnarjenje Aniti pomen veliko več kot le vir zaslužka –  je njen način življenja.

Kdo bo pomagal nesrečni Aniti? Čakamo hiter odziv ministrstva za kmetijstvo in predsednika vladae. A realno tega niti ne pričakujemo. Sočustvujemo pa z Anito, da bo čimprej našla rešitev.

(video: FB stran Anite Zajc)

 

VREME

Maribor
jasno
53%
3.6km/h
0%
26°C
27°
25°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.