Borisu Tomašiču grozil, da ga bo ustrelil. Kljub temu na sodišču ni dobil kazni

Boris Tomašič

Državno tožilstvo se je odločilo, da ne bo preganjalo grožnje s smrtjo, ki jo je po SMS sporočilu Tomašiču poslal gledalec njegove oddaje, da bi ta drugače poročal. Poslal mu je sporočilo, da si zasluži eno na gobec ali strel v srce. 


Zakaj je tožilstvo tako ravnalo, ni jasno, saj je taka grožnja neposredna in namenjena točno določeni osebi. A ker gre za voditelja s televizije, ki ni naklonjena tej vladi je očitno to zadosten razlog, da se osebe ne preganja?

Tožilstvo je tožbo zavrnilo, kot so zapisali, da gre za majhen pomena kaznivega dejanja in posledic, ki bi povzročili kazenski pregon. Torej če bi SMS z vsebino, da si zasluži eno na gobec ali strel v srce, poslali recimo Niki Kovač, bi tudi to tožilstvo obravnavalo, kot majhen pomen kaznivega dejanja? Dvojni vatli tožilstva  torej?

V preteklosti je tožilstvo, v njegovem imenu pa današnja generalna tožilka Katarina Bergant, sporočilo tudi, da ne bo preganjalo javnih pozivov Ludvika Tomšiča na levičarskih protestih, da je treba Janeza Janšo, ki je takrat prevzemal oblast v državi, takoj ubiti in samo ubiti.

Res je nekaj hudo narobe z slovenskim pravnim redom, kjer isti vatli ne veljajo za vse.

VREME

Maribor
oblačno
91%
0.5km/h
85%
14°C
17°
13°
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
21°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.