Gregorčič skoraj ujel Tonina, Pogorelec pa s svojimi nebulozami, Toninu še bolj škoduje?

slika: fotomontaža, vir: družabno omrežje twitter

Pred nami je še teden dni do zaključka volilne kampanje za evropske volitve. Kandidati se že mesec dni trudijo prepričati svoje volivce, predvsem pa tiste še neodločene.


Da bo zmagovalka volitev stranka SDS je že dolgo znano, je pa pomembno, koliko mest bo dosegla.  Seveda gre to v nos vladajoči garnituri in tistim, ki tudi ponoči sanjajo Janeza Janšo. Se je pa na Evropskem parketu začel tudi boj za tiste, ki se jim nasmiha eno mesto za evropskega poslanca. Predvsem boj poteka med strankami SD, Vesna, NSi in SLS.

In prav pri zadnjih dveh strankah gre očitno za boj na nož. Kot je zapisal Bojan Požar: “Najnovejša anketa Ninamedie, danes objavljena v Dnevniku, potrjuje, kar se na sceni sicer govori že nekaj časa: da je stranka SLS dohitela Novo Slovenijo (NSi), pri čemer, tako anketni trendi, podpora Toninu močno upada, Gregorčiču pa očitno še močneje raste:  NSi z Matejem Toninom: 7,0 %, SLS s Petrom Gregorčičem 6,8% No, to bi lahko bil verjetno tudi razlog, zakaj se že nekaj časa vrstijo tako agresivni napadi na Gregorčičaki jih zlahka opažamo na družbenih omrežjih in tedenskem podcastu Nove Slovenije, imenovanem Kokice in politika. Pri čemer eni celo ocenjujejo, da naj bi za napovedanim napadom na Gregorčiča, prihodnji teden na Reporterju, potihoma stala – tudi – Nova Slovenija.”

Se je pa na Požarjev zapis oglasil po dolgem času spet Janez Pogorelec, dežurni pisec nebuloz in glavni krivec za slab položaj nove Slovenije v javnosti. “Zdaj čakamo samo še, da (Gregorčič op.a.) prehiti Janšo,” je zapisal. Očitno se Toninu ob takem sarkazmu že pošteno obrača. Bo teden dni dovolj, da spametuje Pogorelca?

VREME

Maribor
oblačno
74%
1.5km/h
99%
19°C
21°
18°
20°
Tue
16°
Wed
16°
Thu
17°
Fri
20°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.