slika: Nova24TV

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek si je danes ogledala gradbišče nadgradnje mariborske železniške postaje in Ljubljanske ulice v Mariboru, kjer se odvija izgradnja podvoza.

Delila prazne obljube?

Bratuškova je poudarila, da je vesela, da veliki projekti obnove železniške infrastrukture tečejo po planu. “Tečejo po planu, kar se tiče rokov kot tudi financ, tako mi zatrjujejo,” je dejala. Po njeni oceni bi lahko čez leto dni vožnja z vlakom od Maribora do Ljubljane trajala eno uro in pol. Ampak to je le njena ocena. Dejstva pa so čisto nekaj drugega.

Na obisku se je sicer smejalo tudi Saši Arsenoviču saj je izrazil zadovoljstvo, da država skuša pomagati regiji pri razvoju infrastrukture. Pomembna pridobitev pa bo tudi podvoz pod železnico na Ljubljanski. “Vesel sem, da gre vse po načrtih, tako časovno kot finančno,” je dejal za Lokalec.si. K temu pa dodal: “To je prava smer razmišljanja države, da je treba regiji pomagati na infrastrukturni ravni, da se bomo lahko bolje razvijali.” A verjetno je Bratuškovi pozabil povedati, da se je gradnja podvoza, kar naenkrat podražila za 200.000€. Glavni krivec za to pa naj bi bil kar podžupan Samo Peter Medved, ker naj bi projektanti predvideli bistveno premalo železne armature, o čemer smo že poročali.

Predvidevamo pa da sta se zadovoljna ministrica in župan po ogledu in ministričinih nasvetih, zatem mastila v eni izmed županovih gostiln.

MG