Saša Arsenovič, slika: FB profil

Koroška cesta, ki je dvignila toliko prahu se bo pozimi začela obnavljati. Večina mariborčanov meni, da bi bilo v mariboru potrebno postoriti prenovo za kaj drugega, kot za koroško cesto, verjetno se tudi ta nebi obnavljala, če nebi bili tam županovi lokali.

Prenova bo stala skoraj 5 milijonov

V Mariboru so danes predstavili projekt prenove Glavnega trga in Koroške ceste. To so pred leti že poskusno zaprli za motorni promet, tokrat pa se bodo lotili obnove tako Glavnega trga kot Koroške ceste vse do Strossmajerjeve. V okviru skoraj pet milijonov evrov vrednega projekta bodo ta osrednji del starega mestnega jedra na novo tlakovali in nekoliko spremenili urbano opremo. V prvi fazi projekta ne predvidevajo sprememb v prometu, po treh mesecih pa naj bi Koroško cesto za čas gradnje zaprli.

Začetek del se je vendarle nekoliko zamaknil, prenova se bo predvidoma pričela šele prihodnji teden, zaključena pa mora biti v pol leta – tri mesece naj bi potrebovali za ureditev Koroške ceste, tri mesece za ureditev Glavnega trga. Zaključek del napovedujejo aprila 2020 in upajo na ugodno zimo, ki bo izvedbo del dovoljevala.

»Rok izvedbe projekta je predviden šest mesecev, tri mesece za obnovo Glavnega trga in tri mesece za obnovo Koroške ceste,« pojasnjuje Medved. V prvi fazi del bo promet tekel nemoteno, zagotavljajo na Mestni občini Maribor, saj bo gradbišče ločeno – najprej bodo zaprli trg, šele po treh mesecih oziroma zaključku del na Glavnem trgu pa Koroško cesto.

Upajmo samo, da ne bo zaradi tega nastal prevelik prometni kaos.

MG