Bravo Golob! Sodnikom se bodo plače podvojile. Navadni ljudje pa stradajo?

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Sodniki so prvi, ki jih je vlada uvrstila v novo plačno lestvico. Upokojeni in ostali zaposleni pa od vlade dobivajo le drobtinice.

“Nikoli nisem skrivala, da se zavzemam za višje plače sodnikov,” je na novinarski konferenci glede plačnega dogovora s sodno vejo oblasti povedala nekdanja sodnica in sedanja predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Očitno je že poskrbela, da ko se ne bo več “svaljkala” po Državne zboru, pride nazaj med sodnice?

Sodniki so tako prvi, ki jih je vlada uvrstila v novo plačno lestvico. Najnižje plačana sodniška funkcija bo po novem v 44. plačnem razredu (4.400 evrov bruto), najvišja pa v 67.  Trenutno najnižje plačani sodniki dobivajo manj kot 2.000 evrov bruto na mesec, pa je dejala Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. To je tista ministrica, ki je bežala pred gasilci, med protesti.

Sicer pa, lepo je biti sodnik. Najnižje plačana sodniška funkcija bo po novem v 44. plačnem razredu  kar 4.400 evrov bruto. Kako lepo je biti sodnik, no še lepše pa je biti Golob. Sporni posli Gen-i, zagotovo ne bodo na sodniškem dnevnem redu? Ali pa se motimo?

Vir: MMC, Žurnal24

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.