Brez te vlade nebi bilo novega centra Rotovž v Mariboru

Rotovž, Slika: Medprostor, Arhitekturni Atelje D.o.o.

Mariboru se obeta eden največjih projektov v zgodovini občine, izgradnja centra Rotovž. Objekt vreden 25 milijonov bo končan čez dve leti.

Začenja se izgradnja centra Rotovž

Gre za 25 milijonsko investicijo, ki jo bosta polovično financirala Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo.

V Mestni občini Maribor se kmalu začenja realizacija dolgo pričakovanega projekta izgradnje centra Rotovž. Trenutno je v fazi javnega naročila, v katerem mariborska občina išče izvajalca gradbeno-obrtniških del. Izgradnja Centra Rotovž je sicer uvrščena na vladni seznam pomembnih investicij, igrajo ključno vlogo pri razvoju celotne mestne občine in njenega širšega vplivnega območja. Piše portal Net-tv.si.

Center Rotovž pa ne zajema zgolj razširitev mariborske knjižnice, ampak ob tem ponuja tudi druge mesto-tvorne vsebine ob hkratni ureditvi trga ter ustreznem restavriranju spomeniško zaščitenih objektov.

Z celovito ureditvijo Rotovškega trga bo nastala enovita kulturna celota, skupen prostor za druženje, razstave, filmske projekcije, koncerte in druge kulturne prireditve. V kolikor ne bi prišlo do zapletov na področju gradbenih del pa bi se investicija lahko zaključila do konca leta 2023.

Ko bo projekt zaključen pa očitno Arsenovič, ne bo več Mariborski župan, saj so lokalne volitve že drugo leto.  in tako se ne bo mogel tolči po prsih, češ, poglejte kaj sem (jaz) naredil.

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.