slika: Politikis

Ivan Gale, nekdanji uslužbenec za blagovne rezerve, ni le ubogi uslužbenec in heroj, za katerega je RTV celo predlagal nagrado osebnost leta 2020, ampak, očitno vse kaj drugega.

Ivan Gale naj bi prejemal podkupnino?

Požareport danes razkriva zgodbo, po kateri so nekateri ostali odprtih ust. RTV-jev žvižgač in za nekatere heroj Ivan Gale naj bi vzel vsaj 6 tisoč evrov gotovine (od predvidenih 10.000). Ob tej novici čakamo še Eriko Žnidaršič, da napove novo Tarčo, če verjamemo v pravljice seveda.

Šlo je za posel Zavoda za blagovne rezerve in družbe SLA Marketing, famoznega podjetja, katera lastništvo prek Slovaške sega do ameriške zvezne države Wyoming, ki je takrat – spomnimo – veljal tudi za enega od medijsko najbolj razvpitih poslov (vir), državo pa je stal 1,8 milijona evrov.

Kot piše Požareport, na podlagi dogovora med predstavniki SLA Marketinga in Galetom (sestanek naj bi bil 13. aprila 2020 v Ljubljani) naj bi Gale ob podpisu pogodbe dobil že omenjenih 6 tisoč evrov gotovine, po izpeljavi posla pa še 4 tisoč evrov. Vse naj bi se torej dogajalo 13., 14. in 15. aprila. Galetu naj bi denar izročil slovaški državljan, ki naj bi od Galeta, zahteval njegov podpis, da je denar prejel.

slika: Požareport

PM